Περιβαλλοντική πολιτική της εταιρείας Μαρία Μπούσκου Α.Ε.
Το ξενοδοχείο Acropolis View δραστηριοποιείται σε ένα περιβάλλον με ιδιαίτερα υψηλή ιστορική και πολιτισμική αξία. Αναγνωρίζοντας την ευθύνη του απέναντι στο περιβάλλον αυτό και τον άνθρωπο, στοχεύει στην μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος, μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες, σύμφωνα με την εθνική και ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία.
Ειδικότερα η επιχείρηση έχει διαμορφώσει περιβαλλοντική πολιτική η οποία εστιάζει στις κάτωθι προτεραιότητες:
- Τήρηση των Κανόνων και ορθών πρακτικών που σχετίζονται με περιβαλλοντικές δραστηριότητες.
- Ορθή διαχείριση των ενεργειακών πόρων, μείωση της κατανάλωσης ενέργειας - νερού, εκπομπών CO2 και βελτίωση των περιβαλλοντολογικών επιδόσεων.
- Αξιολόγηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων των δραστηριοτήτων του, με στόχο τη μείωση ή και την εξάλειψη των αρνητικών επιπτώσεων.
- Περιβαλλοντική ενημέρωση και εκπαίδευση προσωπικού.
- Ενθάρρυνση του προσωπικού και των επισκεπτών για την ενεργή συμμετοχή τους στην περιβαλλοντολογική διαχείριση της επιχείρησης.
- Ετήσια ανασκόπηση και αναθεώρηση της περιβαλλοντικής πολιτικής της επιχείρησης.
- Ενίσχυση της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας.
Με σκοπό την υλοποίηση των παραπάνω στόχων η επιχείρηση τα τελευταία χρόνια έχει προβεί στις παρακάτω δράσεις:
- Ηλεκτρομαγνητικές κάρτες στα δωμάτια για παροχή ρεύματος μόνο κατά την παρουσία του χρήστη.
- Το σύνολο των λαμπτήρων της εγκατάστασης έχει αντικατασταθεί με λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης, τύπου LED.
- Τοποθέτηση Φωτιστικών με Ανιχνευτή Κίνησης και Παρουσίας στα Κοινόχρηστα WC.
- Αντικατάσταση ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού όταν απαιτείται με συσκευές ενεργειακής κλάσης Α’ ή ανώτερης.
- Η ύπαρξη θερμοστατών σε όλα τα δωμάτια πελατών και στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου για αυτονομία και βελτιστοποίηση της κατανάλωσης θέρμανσης και κλιματισμού.
- Ρύθμιση των θερμοστατών σε μια λογική θερμοκρασία ανάλογα με την εποχή.
- Η χρήση σε όλα τα μπάνια των δωματίων και των κοινόχρηστων WC μόνον πιστοποιημένου βιοδιασπώμενου χαρτιού υγείας.
- Παραινετικές πινακίδες στα μπάνια για ορθολογική χρήση νερού (πρακτική wash on demand).
- Τακτική επιθεώρηση για συντήρηση μηχανημάτων και συσκευών και για διαρροές.
- Τοποθέτηση κάδων διαχωρισμού απορριμμάτων.
- Επιλογή μεγαλύτερων συσκευασιών για την ελαχιστοποίηση της παραγωγής απορριμμάτων.
- Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση προσωπικού για την ορθή διαχείριση απορριμμάτων.
- Χρήση βιοδιασπώμενων και φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων καθαρισμού.
- Επιλογή καλλυντικών μιας χρήσης με συσκευασίες αποτελούμενες από ανακυκλωμένα υλικά.
- Εκπαίδευση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του προσωπικού σε περιβαλλοντικά θέματα με στόχο την ενεργό συμμετοχή του σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης.
- Ενημέρωση των επισκεπτών σχετικά με την περιβαλλοντική πολιτική του ξενοδοχείου και τις δράσεις τους, καθώς και ευαισθητοποίηση τους σε θέματα βιώσιμου τουρισμού.
- Ένταξη στο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος στα πλαίσια του οποίου προβάλλονται και προωθούνται τοπικά και περιφερειακά παραδοσιακά προϊόντα και συνταγές, ενισχύοντας την τοπική οικονομία.